Nyheter

Ny svensk uppstickare inom stuguthyrning med svenska husägare som huvudfokus


StayNordic heter den nya aktören för uthyrning av semesterboenden som riktar sig till både husägare och gäster. Grundare till bolaget är Kristofer Jakobsson, Magnus Aideborn och Ola Zetterlöf. Med sina gemensamma erfarenheter från rese- och bokningsbranschen har de kunnat konstatera vad det är som saknas på en marknad som bara växer. 
 

”De senaste åren har marknaden visat ett växande glapp som drabbat Sverige och svenska husägare. Stora uthyrningsförmedlare har centraliserat, vilket har lett till lägre lokal närvaro och servicenivå för husägare. Detta samtidigt som efterfrågan stadigt ökar med gäster ifrån Tyskland, Danmark, Norge med mera. Alla, även inrikes gäster, är beredda att betala mer för en bättre helhetsupplevelse.  
 
Sverige har en fantastisk potential, efterfrågan är större än någonsin och allt fler ser fördelarna med att hyra ut sin bostad. Det är där StayNordic kommer in. Vi ser vad som är viktigt och vi vet hur vi ska koppla ihop husägaren och gästen på bästa möjliga sätt.” säger Kristofer Jakobsson, VD & Investerare, som har lång erfarenhet av förmedling och uthyrning av egna boenden och poängterar värdet av trygghet vid uthyrning av sin bostad. 

Stuguthyrning med sin bas i Sverige 

Med huvudkontor i centrala Göteborg erbjuder StayNordic en flexibel uthyrningstjänst med fokus på service, trygghet, exklusivitet och lokal närvaro. Husägare som bor långt ifrån sitt hyresobjekt får fullständig service från StayNordic. På så vis säkerställs hög kvalitet för husägaren och en bekymmersfri semester för hyresgästen.  
 
De unika fördelarna med att hyra ut via StayNordic är flera. Husägaren har stor flexibilitet och ingen bindningstid. Utöver publicering på den egna portalen www.staynordic.se, ingår även alla stora bokningsportaler såsom Airbnb, Booking.com och Vrbo. Det innebär att boendet omedelbart blir tillgängligt för uthyrning i flera kanaler med stor räckvidd. Samtidigt bibehålls servicenivån och den lokala närvaron. Dessutom finns genomtänkta försäkringsavtal på plats för att säkra tryggheten för både husvärden och hyresgästen. Som ett komplement använder StayNordic ett prisverktyg som optimerar intäkten för husägaren genom att dynamiskt justera priset efter utbud och efterfrågan. 

”Som investerare kändes det helt rätt att satsa på verksamheten med StayNordic. Det finns så mycket kunskap och expertis samlat i bolaget, och det ligger helt rätt i affärsidé och strategi. StayNordic både svarar på ett uppdämt behov i branschen samtidigt som det finns en gedigen vilja att gynna svensk turistnäring, göra den bästa affären, och samtidigt ge partners och hyresgäster bästa möjliga upplevelse. Där tar StayNordic en unik marknadsposition.” säger Magnus Aideborn från Lion Ventures. 

Om StayNordic 

StayNordic är ett svenskt företag med huvudkontor i centrala Göteborg som förmedlar privatägda stugor och boenden för kortare semesteruthyrning. StayNordic erbjuder sina husvärdar en komplett service med nära samarbete genom hela uthyrningen och arbetar aktivt för att främja det lokala näringslivet genom att anlita fotografer, hantverkare och annan personal nära uthyrningsobjekten. 

Kontakt: hello@staynordic.seLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *